SmileCode u poseti sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju”

Nove tehnologije u obrazovanju

SmileCode u poseti sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju”

Kao što smo sredinom januara nagovestili, i ove godine smo bili posetioci sajma “Nove tehnologije u obrazovanju”. S obzirom da školica prosto mora držati korak sa svetskim trendovima, upravo zbog čestih i dinamičnih promena u sferi informacionih tehnologija, ovo je bila idealna prilika da obogatimo svoja znanja i razmenimo iskustva.

Međunarodna konferencija i sajam po četvrti put za redom su uspešno održani u Beogradu u Belexpocentru, od 9. do 11. februara. Cilj održavanja sajma i dalje je unapređenje kvaliteta obrazovanja kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija, pa su tako i teme o kojima se govorilo bile namenjene uključivanju ovih tehnologija u predškolsko, osnovno, srednje, visoko, kao i inkluzivno obrazovanje, a ujedno se govorilo i o uticaju IKT na razvoj ljudskih resursa i liderstva u školama.

Ono što je nas najviše interesovalo jesu novine u upotrebi novih tehnologija u učionici, digitalni udžbenici kao i učenje preko interneta. Učesnici programa bili su učitelji, nastavnici, profesori, direktori škola, privrednici i naravno, roditelji, tako da se moglo čuti dosta konstruktivnih predavanja i diskusija iz različitih uglova posmatranja.

Pored programa konferencije koji je održan i na srpskom i na engleskom jeziku, na raspolaganju posetiocima bio je i jako bogat sajamski program, na kom je veliki broj izlagača iz zemlje i regiona imao priliku da se predstavi u najboljem svetlu. Predstavljeni su različiti alati za male programere, digitalni bukvar, interaktivna tabla i još mnogo zanimljivih edukativnih sadržaja.

Sa sajma smo se vratili sa puno pozitivnih utisaka, odgovora i novih ideja, koje ćemo nadamo se uspešno integrisati u naš dosadašnji rad.