Smile školica programiranja

Smile školica programiranja predstavlja prvi veliki projekat udruženja SmileCode. Školica je počela sa radom 2014. godine, u Jagodini, a u 2017. godini, otvorena je i školica na Novom Beogradu, da bi 2018. proširili kapacitete na dve nove lokacije, u naselju Palilula u Beogradu i Novom Sadu u samom centru. Glavni razlog za pokretanje školice jeste želja udruženja SmileCode da, kroz mentorski rad u malim grupama, pripremi decu školskog uzrasta za rad sa novim tehnologijama.

Nastavni plan i program Smile školice programiranja je najpre podrazumevao jednogodišnju obuku. Tokom tog perioda, deca su sticala znanja iz oblasti osnova rada na računaru, bezbednosti na internetu, rada u MS Office paketu, grafičkog dizajna, 3D modeliranja, video produkcije, web dizajna, i programiranja igara.

Zbog dobre reakcije dece i roditelja, uvedena su još dva nivoa obuke. Prvi napredni nivo obuhvata obuku za kreiranje sajtova korišćenjem WordPress tehnologije, naprednu video produkciju i filmske efekte, programiranje Android aplikacija, i programiranje 3D igara u programskom editoru Unity. Drugi napredni nivo obuhvata profesionalnu obuku za razvoj web aplikacija i rad sa sledećim tehnologijama i programskim jezicima: JavaScript, MySQL, PHP, Bootstrap, jQuery, C#.

Od samog osnivanja, Smile školica programiranja je pored redovne, održavala i besplatnu promotivnu školicu programiranja, kao i besplatne radionice za sve zainteresovane bivše učenike Smile školice. Promotivne školice i radionice se održavaju tokom zimskog i letnjeg raspusta.

Do trenutka pisanja ovog teksta, udruženje je kroz Smile školicu obučilo preko 500 dečaka i devojčica.

Logo Smile školice programiranja

Preuzmite logo Smile školice programiranja, klikom na sliku.

Logo Smile školice programiranja