Igre poput Minecrafta

Roblox, Minetest, Cubic Castles, Epic Inventor

Igre poput Minecrafta

Ukoliko baš volite da igrate Minecraft, sigurno će vas zanimati i neke igre koje u mnogo čemu liče na ovu, a možete da ih igrate potpuno besplatno. Evo nekoliko naših predloga.

Roblox

Po mogućnostima koje pruža svojim igračima, Roblox je najsličniji Minecraftu. Roblox je online igra, koja dozvoljava svojim igračima da prave sopstvene igre i svetove, ili da igraju ono što su napravili drugi igrači. Po rečima jednog od tvoraca Robloxa,

Roblox je manje igra, a više 3D društvena mreža, u kojoj vi i vaši drugovi možete da se pretvarate da ste raznim mestima. Možete da se pretvarate da ste na modnoj reviji, ili da pokušavate da preživite nalet tornada, ili da možda radite u piceriji, ili da ste ptica koja preživljava loveći insekte. To vam je kao kad sam ja bio dete, pa izađem iz kuće da se igram gusara sa mojim drugovima.

I ne samo to – uz Roblox možete da načinite svoje prve programerske korake, pisanjem skripti u Lua programskom jeziku.

Minetest

Prva stvar koju pomislite kad vidite Minetest je da se radi baš o Minecraftu. Međutim, ipak je u pitanju druga igra, što shvatite kada počnete da je igrate malo duže. Napravio ju je celeron55, jer je želeo da stvori igru poput Minecrafta, koja će biti stabilnija, brža, prilagođena starijim računarma. Uz to, igra dolazi u portabl obliku, tako da može da se lako prebacuje sa jednog računara na drugi, bez ikakve instalacije. No, ove prednosti sa sobom nose i jednu manu – grafika ima manje detalja od one u Minecraftu. Ako vam to nije bitno, već želite samo da pravite šta god da zamislite, oprobajte se u ovoj igri.

Cubic Castles

Kao i Roblox, i Cubic Castles nudi igračima mogućnost da iskažu svoju kreativnost kroz kreiranje online svetova. Na raspolaganju vam je mnogo predmeta, koje možete da koristite da pravite bilo šta – velike kuće, ili zamkove sa parkour preprekama za druge igrače. Osim promene sveta, možete da promenite i izgled vašeg lika, da unapredite njegove veštine, i još mnogo toga. Kao i prethodne dve igre, i Cubic Castles je igra koju možete da igrate potpuno besplatno.

Epic Inventor

Epic Inventor je igra inspirisana igrom Terraria, ali je za razliku od nje besplatna. Cilj igre je da sakupljate resurse za gradnju sopstvenog grada. A kad ga budete napravili, moraćete da ga branite od neprijatelja koji ga napadaju. U trenutku pisanja ovog teksta, u pripremi je drugi deo ove simpatične igre.

To bi bilo sve za današnje druženje. Nadamo se da su vam se dopali naši predlozi. :)