Google Maps i Google StreetView

google-maps-i-google-streetview

Google Maps i Google StreetView

Google Maps i Google StreetView clanak7aVerovatno oduvek želite da posetite neki od svetskih gradova, a to odlažete zbog svega što prati organizovanje jedne takve posete (nedostatak novca, pasoši, izostanak sa posla, pronalaženje prave agencije, porodične obaveze i slično). Zahvaljujući Guglovim servisima Google Maps(Gugl Mape) i Google Street View (Gugle Prikaz ulice), možete prošetati svetskim gradovima, a da ni ne izađete iz udobnosti svog doma.

Iako niste zaista fizički prisutni na lokaciji koju posećujete korišćenjem ovih Guglovih servisa, svakako možete pogledati kako te lokacije izgledaju izbliza. Na osnovu toga možete organizovati neko buduće putovanje, poslovni sastanak, ili videti kako izgleda mesto nekog istorijskog događaja. Google Street View možete koristiti i da pogledate kako izgledaju delovi grada u kojima biste da zakupite ili kupite kuću, stan, lokal. A možete ga jednostavno koristiti za šetnju i upoznavanje drugih gradova, pa čak i da se prošetate Belom kućom.

Od jula 2014. godine, Google Street View prikazuje i ulice srpskih gradova, a Guglova baza se stalno dopunjava novim fotografijama.

Street View servisu možete da pristupite na nekoliko načina. Najlakši način je da to učinite preko adrese maps.google.com, i to tako što u pretraživač ukucate ime grada. Kada se na mapi prikaže grad koji ste tražili, jednostavno prevucite žutog čovečuljka na mapu (čovečuljak se zove Pegman, i nalazi se u donjem desnom delu ekrana), i otvoriće se Street View. Drugi način bio bi preko Guglove aplikacije Google Earth. Koji god način da odaberete, kada Vam se otvori Street View, u gornjem levom uglu biće prikazani nazivi ulice i grada u kojem ste, kao i datum kada je fotografija nastala.

A ako želite da vidite kako bi izgledala vožnja automobilom od jedne do druge lokacije, posetite sajt Street View Player, odaberite polaznu tačku i odredište, kliknite na Play, i uživajte u vožnji!