Dodela sertifikata VII klasi polaznika i Minecraft turnir

Dodela sertifikata VII klasi polaznika i Minecraft turnir

Pre nešto manje od godinu dana klinci iz sedme klase naše školice programiranja seli su pred računare, zauzeli svoje startne pozicije i krenuli u osvajanje znanja.

Juče su ti isti klinci došli po svoje sertifikate. Kada smo ih upoznali kompjuter im je služio za igranje igrica i pregledanje fejsbuka. Sada su spremni da sami naprave svoje igrice i još mnogo toga. Savladali su osnovna znanja iz oblasti 3D modeliranja, kompjuterske grafike, web dizajna…

Kao što je već od ranije poznato, svaku dodelu sertifikata prati i sada već tradicionalni turnir u Minecraftu, deo kojem se deca najviše raduju. Nakon svog truda koji smo zajednički uložili tokom prethodne godine, ovo je bio zasluženi predah. Naši mali programeri su pokazali koliko su vešti u ovoj popularnoj igrici, a najbolje su se pokazali Luka Milovanović (treće mesto), Mateja Matić (drugo mesto) i pobednik Nemanja Spasić.

Za kraj druženja, decu smo obradovali novogodišnjim paketićima i rančevima za patike sa logom školice. Bio je ovo lep završetak obuke još jedne klase polaznika, a ujedno i početak nove godine u kojoj će moći da iskoriste na najbolji način sve što su dosad naučili. Nadamo se da se neće zadovoljiti dosadašnjim uspehom. Bilo bi nam drago da saznamo kako su stečeno znanje primenili u svom daljem obrazovanju i da li im je to znanje poslužilo kao odskočna daska za nove poduhvate.

Fotoaparatom smo zabeležili i ovogodišnju atmosferu sa održanog turnira i dodele sertifikata i paketića, pa deo fotografija možete pogledati ovde, a ostatak na našoj Facebook stranici.

Srećne Božićne i Novogodišnje praznike želi vam školica programiranja “Smile”!