Zimske radosti za celu porodicu

Zimske radosti na snegu

Zimske radosti za celu porodicu

Kako nam je stigla zima i sneg, stigle su nam i sve zanimljive aktivnosti napolju koje pružaju pre svega deci neizmernu radost i zabavu.

Kada smo bili deca najveća radost je bila dočekati taj prvi sneg i odmah se spremiti i otići po sanke na prvo brdašce. Pa zatim sledi, grudvanje, valjanje po snegu, pravljenje sneška i veselo trčkaranje dok stomak ne počne da zavija od gladi kako bi nas podsetio da je vreme da se vratimo toplom domu. Pa onda svi onako rumenih obraza sve zadihani, iscrpljeni ali radosni i ispunjeni idemo kući gde se spremamo za gledanje omiljenog crtanog filma, spavanje pa…sutra je novi dan i novi doživljaji na snegu nas čekaju.

To su bili dani, najlepše je biti dete i najlepše je provoditi vreme na belom snežnom prekrivaču sa gomilom prijatelja ili sa porodicom.

Trebamo se potruditi da takve ispunjene dane priuštimo i našoj deci dok traje ova divna zimska čarolija. Pravo je uživanje imati baku i deku na selu kod kojih se može provesti jedan produženi vikend. Ali, i prvi parkić je dovoljan za zabavu.

Od opreme je najvažnije poneti rukavice a uz to je dobrodošao i klisko, sanke, i neka mala plastična lopatica koja će biti od pomoći za pravljenje raznih figura od snega. Zabava sa decom na snegu je nešto što će oni sigurno pamtiti iz svog detinjstva, zato se potrudite da se maksimalno zabavite.

Šta je to što prvo poželite da radite kada ste na snegu? Čuvaaaaj!
Pa grudvanje naravno! Prava radost za celu porodicu, puno smeha, jurenja, sakrivanja, i gomila onih srećnih fotografija za dugo dugo pamćenje.

Dok je drugima ipak zabavniji deo pravljenja Sneška. Valjanje velike kugle za telo i glavu, ali je kuglu ponekad teško podignuti.. Mogla bi se za promenu od snega napraviti i gusenica od pet, šest, sedam, koliko god kugli spojenih u vijugavo telo. Tako će snežne kugle ostati dovoljno niske da ih čak i malo dete može samo urediti po svojoj želji. Svakako će se svi zabavljati i uživati.

Eto, mali podsetnik za zabavu sa vašom decom. Deci će prijati sigurno a vama, vi ćete se vratiti u detinjstvo i uživati zajedno sa njima. Prava prilika da i vi ponovo budete dete. Pišite nam kako ste se zabavili na snegu!