Ne možemo promeniti obrazovni sistem, ali možemo vas obrazovati

ucionica text 2

Ne možemo promeniti obrazovni sistem, ali možemo vas obrazovati

Živimo u Srbiji, gde se svake godine upisuju i završavaju na hiljade novih učitelja iil ekonomista koji su višak, za koje nema mesta gde bi se zaposlili. Postaje sve veći problem zapošljavanja u struci, jer možda trenutno ima potrebe za tim obrazovnim profilom za koji se školujete, a posle četiri godine kada završite, možda neće biti potreba. Šta onda?

Znate onu narodnu: ,,Čovek se uči dok je živ’’? Pitate se kakve to veze ima sa gore pomenutim? Ima, jer ne možemo promeniti obrazovni sistem, ali možemo vas obrazovati. Da, dobro ste pročitali. Osvrnimo se na IT sferu. Naš obrazovni sistem je tako generisan da ne prati trendove i napretke u tolikoj meri, a tempo razvitka tehnologije je toliki da, bukvalno, morate pratiti svakodnevno novitete ako želite biti uspešni. Zato učenje na fakultetu ne može biti efektivno koliko ono praktično-poslovno.  

Inspirisani velikim odzivom, a i potražnjom na tržištu zapošljavanja, za prekvalifikaciju u IT sektor, rešili smo da se umešamo u sve to, a evo i kako.

SmileCode je udruženje za edukaciju i razvoj informacionih tehnologija. Postoji od 2014. godine i čini ga tim predajnih stručnjaka sa preko 20 godina iskustva u programiranju, koji su posvećeni naprednoj IT edukaciji dece, odraslih i osoba sa invaliditetom. Iza sebe imamo tri uspešna projekta: Smile školica programiranja, Informacija od značaja i IT konferencija Jagodrom. Preko 1000 osoba je edukovano kroz udruženje i nećemo se zadržati na tom broju, nastavljamo dalje. Posedovanjem tog znanja i iskustva ćemo sprovesti u delo sledeću zamisao.

Otvorili smo besplatan kurs programiranja za sve osobe starije od 18 godina za koji se najkasnije možete prijaviti do 30. novembra 2017. godine na linku ispod:   

http://www.smilecode.org/besplatan-kurs-programiranja/

Ili nas konktaktirajte za bilo koje informacije na telefon: 069/627-987