Mala riznica korisnih sajtova

Korisni linkovi

Mala riznica korisnih sajtova

Prednosti interneta treba iskoristiti najbolje. Mnogobrojni sajtovi, korisni blogovi, edukativni članci, pišu o tome kako nešto trebate ili ne trebate odraditi. Saveti, zanimljivosti, nove ideje, inspiracija, učenje jezika, pisanje, čitanje sa vašim mališanima i još mnogo toga zanimljivog postoji na internetu ako želite da priuštite sebi zaista kvalitetno vreme.

Danas ne postoji putanje na koje google ne može dati odgovor. Pa zašto onda ne iskoristiti tu prednost i pronaći sve ono što vas interesuje i može unaprediti vaše znanje i posao.

Shodno tome, delimo sa vama neke nama zanimljive linkove, koji će možda, vama ili vašim mališanima biti od koristi. Pogledajte i pišite nam u komentaru da li vas je neki link obradovao i koji su to sajtovi bez kojih se vaše svakodnevno surfovanje ne može obavljati.


Kako se piše

Srpski jezik, gramatika, tačno ili netačno, sve što vas muči vezano za naš pravopis saznajte upravo ovde. Ako niste iz Srbije ali učite jezik i želite saznati kako se tačno piše neka reč i koje je njeno značenje, od sada će vam sajt kako se piše pomoći u tome. Možda će upravo vaše dete voleti ovaj sajt, jer će vrlo lako sada saznati da li je neka reč napisana ispravno ili ne.

Duolingo

Jedan odličan sajt za učenje različitih jezika. Ukoliko samo želite da provežbate jezik koji već znate ili da naučite neki novi jezki, ovaj sajt vam to omogućava potpuno besplatno i postupno. Osim toga, deca odlično razvijaju mozak učeći strani jezik, zato sa ovim sajtom možete početi već danas, vaše dete može zavoleti još jedan jezik i razviti mnogobrojne sposobnosti učeć strane reči. Proverite i upoznajte se sa nekom novom kulturom i naučite novi jezik.

Vežbanka

Online vežbanka je odlična za vežbanje sabiranja i oduzimanja cifara, azbuke koji će učenje učiniti zanimljivim i podstaći vašu decu da vežbaju produktivnije.

GifGif

Ovaj sajt je namenjen stvaranju gifova. Bilo koji video sa Youtuba možete pretvoriti u gif. Baš onako kako se vama sviđa. Bilo da se radi o nekom smešnom gifu, ili nekom edukativnom, ako vam je potrebno da bolje dočarate nešto na čemu radite ili nešto što želite predstaviti. Sve što je potrebno jeste da kopirate URL adresu u naznačeno polje i stvaranje gifa može da počne.

Hemingway App

Sajt Hemingway app je zanimljiv za sve one koji vole da pišu. Tekst koji ste napisali samo kopirate u naznačeno polje i on će vam označiti sve greške koje ste napravili. A najviše je od pomoći onima koji nisu sigurni u znanje engleskog jezika. Pored ispravke koje će napraviti na vašem tekstu, daće vam ocenu i reći će vam koliko imate razumljivih ili nerazumljivih reči.

Unsplash

Ako radite neku prezentaciju za školu, predavanje ili zabavu i potrebne su vam kvalitetne i lepo obrađene slike, ovaj sajt će vam se svideti. Sajt će vam poslužiti ukoliko vam je samo potrebna inspiracija kako sami da napravite fotografiju i kako to izgleda, ili jednostavno možete potpuno besplatno preuzeti sliku koja vam odgovara i urediti je za ono što je vama potrebno.

Edx

Volite vreme na internetu da provodite čitajući edukativne članke i želite da dopunite svoje znanje? Pa onda je sajt edx odlična preporuka za vas. Možda želite da unapredite vašu karijeru ili ste jednostavno uvek žedni novog znanja..ovaj sajt vam omogućuje besplatne online kurseve. Imate opciju da sami izaberete oblast iz koje želite naučiti nešto više. Da li je to arhitektura, dizajn, kompjuterska nauka, istorija, jezici, kuvanje, izbor je na vama. Istražite i iskoristite sve besplatne mogućnosti.


Pixelizam

Ukoliko vas zanimaju nove destinacije, neki čudni istorijski podaci, istraženje činjenice kao i mnoge druge zanimljivosti, kreativan i inspirativan sajt pixelizam vas može i te kako počastiti i obradovati svojim tekstovima. Saznajte nešto zanimljivo i inspirativno.

Ovo je samo jedna mala riznica korisnih sajtova, na internetu ih ima zaista mnogo. Svi smo različiti i imamo različita interesovanja zato, nađite ono što vas interesuje i ispunjava i podelite sa nama.