Koristite internet za učenje

koristite-internet-za-ucenje

Koristite internet za učenje

koristite internet za ucenje clanak19a

Internet možemo da koristimo za dopisivanje, čitanje raznovrsnih tekstova, gledanje klipova na sajtovima kao što su YouTube ili Vimeo, slušanje muzike ili igranje igara, i još mnogo toga. Upravo zahvaljujući obilju sadržaja koje nam nudi, internet možemo da koristimo za sticanje novih znanja i veština, ali i za unapređivanje starih. Pogledajte naše predloge sajtova na kojima potpuno besplatno možete da naučite nešto novo, ili razjasnite sebi nešto što vam ranije nije bilo najjasnije.

Matematika

 

 

koristite internet za ucenje clanak19b_ucislobodnoAko vam je potrebna pomoć oko domaćeg zadatka iz matematike, ili jednostavno ne razumete neke stvari koje ste čuli na času, preporučujemo vam da posetite sajt ucislobodno.com. Nastavnik matematike, Saša Popović, snimio je veliki broj snimaka sa objašnjenjima raznih oblasti iz matematike. Svi snimci su grupisani po razredima, počev od petog, pa sve do osmog razreda. Pored matematike, na sajtu možete naći i snimke koji se bave fizikom za šestake. Sve video prezentacije na sajtu su potpuno besplatne, a pored zvaničnog sajta, mogu se naći i na zvaničnom YouTube kanalu.

koristite internet za ucenje clanak19c_rajakŠkola Rajak je još jedna internet škola, koja nudi pomoć u savladavanju matematike, i to kako za osnovce, tako i za srednjoškolce. Za razliku od prethodnog sajta, sajt ove škole ima i programersku radionicu, sa video snimcima. Zvanični YouTube kanal možete pronaći naovom linku.

koristite internet za ucenje clanak19d_thenumberempireJoš jedan sajt koji može pomoći pri rešavanju matematičkih problema. The Number Empire poseduje mnoštvo opcija, poput rešavanja jednačina sa jednom ili dve nepoznate, iscrtavanja grafika funkcije, ali i nekih opcija koje će verovatno koristiti i malo starijima. Za razliku od prethodnih sajtova, ovaj sajt je na engleskom jeziku.

Srpski jezik

 

 

koristite internet za ucenje clanak19e_vokabularSvako od nas je bar jednom u životu imao nedoumicu vezanu za to kako se nešto kaže ili piše. Zahvaljujući sajtu vokabular.org, sada neke od tih nedomica možemo da razrešimo jednostavno i brzo. Pored bogate baze objašnjenja stranih reči i izraza koji su se odomaćili u našem jeziku, sajt (eto jedne strane reči!) ima i forum (eto još jedne!), na kojem možete da upitate u vezi svake nedoumice koju imate.

koristite internet za ucenje clanak19f_srpskijezickiateljeSrpski jezički atelje predstavlja sajt slične sadržine i namene kao sajt koji smo prethodno pomenuli. Na njemu možete naći objašnjenja koja su vezana ne samo za to kako se nešto kaže, već i zašto se nešto tako kaže. I ovaj sajt poseduje forum, na kojem možete postaviti bilo koje pitanje vezano za neku jezičku nedoumicu koju imate.

Hemija

 

 

koristite internet za ucenje clanak19g_webqcAko vam nije baš najjasnije kako da rešite neki zadatak iz hemije, a nemate problema sa engleskim jezikom, posetite WebQC. Na ovom sajtu ćete naći kalkulatore za razna hemijska izračunavanja, kao i aplikacije preko kojih možete da vidite na koji način se povezuju atomi u molekulu.

Postoji li neki sajt koji redovno koristite za učenje, a koji mi nismo naveli?