Ključni razlozi zbog kojih deca trebaju učiti kodiranje

Kodiranje za decu

Ključni razlozi zbog kojih deca trebaju učiti kodiranje

 

Računarsko razmišljanje

Računarsko razmišljanje je osnova kodiranja, a takvo razmišljanje pomaže deci da vide da imaju jednu fiokicu punu nasumičnih sastojaka od kojih mogu stvoriti nešto novo. Pomoću takvog razmišljanja uzimaju se podaci koji nisu povezani i organizuju se tako da bi se postigao željeni krajnji rezultat. Ovakvo razmišljanje je pomoglo u rešavanju mnogih problema i bez računara. Zamislite kakve probleme deca mogu rešiti dok rastu koristeći moć kompjutera.

Zabavno je.

Kodiranje je i više nego praktično. Može biti zabavno za decu koja uživaju da stvaraju nove stvari i video igrice. Čak iako deca ne vole u praksi igrice, jednostavno uživanje u stvaranju nečega može biti dovoljno da kodiranje učini zabavnim. Sa praktičnim završnim ciljem u mislima, kodiranje dozvoljava deci da prilagođavaju igre, programe, sajtove, aplikacije i animacije prema njihovim veštinama.

banerr-min

Komunikacija i alati

Ako u praksi dete ne uživa u kodiranju, jednostavno učenje o tome da razume kako da razmišlja kao programer je dovoljno i izuzetno korisno. Veština programerskog razmišljanja može omogućiti slobodu detetu da svoje vizije pretvori u stvarnost.

Kodiranje uči decu timskom radu

Kada deca kodiraju ona uče da rade zajedno. Da, kodiranje može biti individualna aktivnost, ali deca uče mnogo više kada ostvaruju komunikaciju online ili uživo sa drugom decom koja programiraju, koja ih mogu naučiti novim veštinama kodiranja. U životu, timski rad je vitalna veština. Na poslu, kod kuće, deca shvataju da uspeh i napredovanje dolazi kroz saradnju. U programerskom radnom okruženju, programeri često rade zajedno i dele svoja znanja, na taj način uče jedni od drugih i zajedno napreduju.

Deca vole da pomažu.

Učenje koda može biti od koristi za razvoj sposobnosti kod deteta da pomaže drugim ljudima. Ako imaju ideju kako da naprave ovaj svet boljim mestom za život, kodiranje im u tome može pomoći. Deca kroz rad dolaze na ideje kako koristiti kompjutere za bolju zdravstvenu zaštitu, jedan je od primera. Druga deca koriste društvene medije i sajtove da bi podigli svest o novcu za dobrotvorne svrhe. Poznavajući kodiranje, deca koriste kompjutersku tehnologiju za poboljšanje života.

Kodiranje je suštinska veština koja prevazilazi samo puko pripremanje dece za karijeru. Daje im kreativan izlaz, priliku da pomognu drugima, i uči ih komunikaciji, rešavanju problema kroz timski rad. Osim toga, jednostavno je zabavno, a to je ono što je u samoj prirodi deteta.

Možete prijaviti dete za besplatni kurs programiranja i na taj način dopustiti detetu da se upozna sa određenim programima, da uključi svoje vijuge i pokaže svoj potencijal. Posetite nas ovde i saznajte više o naš promotivnoj školici.