Preuzimanje video i audio snimaka

preuzimanje-video-i-audio-snimaka

Preuzimanje video i audio snimaka

preuzimanje-video-i-audio-snimaka

Da li ste nekada poželeli da preuzmete neki zanimljiv video snimak sa sajtova kao što su YouTube, Vimeo, ili Facebook? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, i ukoliko ne znate kako da to učinite, ne brinite. U ovom tekstu vam predstavljamo nekoliko načina da preuzmete svoje omiljene video snimke. No, pre nego što to učinimo, jedna važna napomena. Pre nego što se odlučite da preuzmete bilo koji video ili audio snimak sa interneta, vodite računa o tome da li je autor tog snimka dozvolio besplatno i neograničeno korišćenje svog dela. Ako jeste, snimak bi trebalo da ima oznaku Creative Commons 0, ili CC0, ili Public domain.

preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43f

Savefrom.net je sajt pomoću kojeg možete da preuzimate snimke sa sajtova kao što su YouTube, Vimeo, Facebook, Flickr, Dailymotion, i mnogih drugih. Da biste mogli da koristite ovaj sajt za preuzimanje snimaka, najpre je potrebno da pronađete adresu snimka koji želite da preuzmete.

Pretpostavimo da želite da preuzmete ovaj snimak sa YouTubea. Do adrese ovog snimka možete da dođete na nekoliko načina. Prvi bi bio da kliknete desnim klikom na snimak, i da odaberete opciju Copy video URL. Drugi način bi bio da prekopirate adresu iz adresne linije (address bar) pri vrhu ekrana.

preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43c

Kada ste došli do adrese video snimka, potrebno je da je pređete u prozor / karticu u kojoj vam je otvoren sajt savefrom.net, i da tamo pejstujete / nalepite adresu snimka. Kad to uradite, pritisnite taster Enter, i započeće povlačenje linkova sa kojih možete da preuzmete željeni snimak.

preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43g

Sajt će odmah da vam ponudi najbolji mogući kvalitet snimka, pa vam samo preostaje da kliknete na zeleno Download dugme.

preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43h

YouTube Multidownloader

Može se dogoditi da su svi snimci koje želite na jednoj plejlisti, pa bi bilo poprilično dangubno da kopirate i nalepljujete svaki pojedinačni link. Srećom, uz pomoć sajta youtubemultidownloader.com, možete da brzo dođete do linkova za svaki pojedinačni snimak u plejlisti. Da bismo vam pokazali kako da koristite ovaj sajt, upotrebićemo ovu plejlistu. Kopiraćemo link plejliste, da bismo je nalepili u odgovarajuće polje satjta youtubemultidownloader. Odmah po nalepljivanju linka plejliste, sajt će učitati linkove za preuzimanje video snimaka. Da biste preuzeli snimke sa liste, potrebno je da kliknete na svako pojedinačno dugme na kojem piše MP4 720p.

preuzimanje-video-i-audio-clanak43i
preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43j

preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43kYoutube2Mp3.com predstavlja sajt koji povlači zvučni zapis sa bilo kog video snimka na YouTubeu. Korišćenje je krajnje jednostavno – sve što je potrebno je da nalepite adresu snimka sa kojeg želite da povučete samo zvuk, a potom da kliknete na dugme na kojem piše Pretvori video. Kada se završi pretvaranje videa u zvučni (mp3) fajl, klikom na tekst Preuzmi započinjete preuzimanje (download) zvučnog fajla. Na našem primeru sa početka ovog teksta, to bi izgledalo ovako.

preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43l
preuzimanje-video-i-audio-snimaka-clanak43m

Ovaj sajt, za razliku od prethodnih, ima dva ograničenja. Prvo je dužina trajanja video snimka koji želite da pretvorite u zvučni fajl, a drugo je broj pretvaranja koje možete da obavite sa iste IP adrese. No, to ne bi trebalo da vam bude prevelika prepreka u korišćenju ovog sajta.

Pored navedenih, postoji još mnogo drugih načina za preuzimanje video i audio snimaka sa YouTubea, i sličnih sajtova. Ovo je bilo nekoliko naših predloga. Nadamo se da će vam biti od koristi. :)